Skip to Content

Погрижете се за красотата на банята и вашето здраве с висококачествени фугиращи смеси

fugir  Влагата в банята е предпоставка за образуване на мухъл и плесен. А когато санитарния силикон и фугите са грешно положени или са не са използвани качествени материали, това несъмнено води до образуването на вредни микроорганизми.

 

Дори при лоша хигиена във фугите се образува мухъл и плесен, които са вредни здравето на вашето семейство.

 

Според научните изследвания около 20% от хората са чувствителни към плесента, най-вече децата, хората с алергии и възрастните. Заболяванията като алергиите и редица други като хронично главоболие, астма, постоянна умора, и треска могат да бъдат причинени от спорите на плесента.

 

От друга страна плесените и мухълът оказват влияние върху керамичните плочки и санитарното оборудване, като техният външен вид с времето се променя, както и това на стените, мивките и ваната. Всички те изглеждат мръсни, а фугите придобиват неприятен вид.

 

Днес производителите в тази сфера предлагат качествени решения за баня, която да бъде защитена от мухъл. Произвеждат се висококачествени материали, различни от обикновените фугиращи смеси и силикони, които възпрепятстват развитието на микроорганизми. Самите фуги са устойчиви срещу образуване на мухъл и плесен.

 

Благодарение на тези иновации, вие можете да запазите не само красотата на вашата баня, но и здравето на вашето семейство!

 

Be the First!

Leave a Reply