Skip to Content

Смесители за баня

smeszaban  Ако искате да замените старите стандартни смесители в банята си с нови и модерни, трябва да знаете, че това понякога не става толкова лесно. По принцип смесителите се избират преди да се залепят плочките за баня. Затова ако правите ремонт на баня, изберете ги преди да започнете.

 
Смесителите могат да бъдат за ръчен душ за баня, само за чучур, комбинирани или с вградена душ пита. Хубаво е всички да бъдат с еднакъв дизайн- и тези на душа, и тези на мивката.
Ако сте решили да монтирате комбинирана вградена душ система, тогава ще ви трябват смесители за вграждане, състоящи се от две части- външна и вътрешна. Вътрешната е ръкохватката, а външната е само за декор и се прикрепва към плочките за баня.

 
Смесителите, които са четири- и пет- пътни, се състоят и от трети елемент- превключвател. С негова помощ се избира мястото, от където да изтича водната струя- дали да бъде от ръчния душ, чучура или душ питата.
Не избирайте смесителите за баня само техния външен вид. Винаги обръщайте внимание на самото тяло за вграждане, което е най-добре да бъде месингово. Само така ще си гарантирате качествени смесители за баня, които ще можете да ползвате дълги години.

 
Друг много важен елемент от смесителя е смесителната глава. Именно тя, както знаете, смесва студената с топлата водата. Смесителната глава се предлага в три разновидности- керамична, пластмасова и тефлонова. Ако държите на качеството и сигурността, вземете си тефлонова глава. Тя е малко по-скъпа, но цената е оправдана, тъй като е издръжлива на всички песъчинки, които преминават ежедневено с водата и не се уврежда лесно както другите два вида.

 
Смесителната глава винаги може да се подмени с нова в случай на повреда, стига външният смесител да бъде добър. Дори можете сами да го направите като развиете винтчето, което държи ръкохватката и след това смесителната глава се отвива. Разбиране на плочки не се налага, така че не бива да се опасявате.

Be the First!

Leave a Reply