Skip to Content

Съвременно разбиране за обзавеждането в банята

00224  След толкова богат опит, пазаруване, информация за всички уреди и аксесоари в банята, сигурно се чудите, какво ли още може да научите за обзавеждането й. Оказва се обаче, че индустрията, която се грижи за нововъведенията в интериорния дизайн, измисля все по-нови и нови решения за баня, че дори самите търговци не могат да хванат линиите, в които тенденциите се движат и променят.

Първото, което се промени в разбирането и усещането за банята като помещение бе, че тя е нещо повече от стая за услуги. Новите тенденции в обзавеждането, организирането на пространството и преоценката на естетическото влияние, позволяват индивидуализиране на интериора в банята, така че да отговаря на личните ни усещания и разбирания за красота. Развихреното въображение в банята, което се проявява в подреждането на интериора, има директен психологически ефект върху личността, отделно и членовете на семейството.

Затова дизайнерите вече мислят за баня, която организира не само функционалното пространство, ами да е способна да осигури естетическите впечатления от самото й използване. Затова решенията за плочки, мебели и аксесоари в банята също са толкова разнообразни, за да може всеки сам да избере своята лична трактовка на цветовете, формите, мебелите, уредите и съчетанието между тях.

Обзавеждането в банята днес е съчетало и идеите, които идват директно от СПА културата. Масажи, ароматерапия, хидромасажи, цветотерапия. Всички практики, които с един размах превръщат банята в мини спа-курорт. Затова съветите към новата баня винаги със свързани с осигуряване на повече от едно обикновеното къпане.

Банята е първото помещение за деня и последното, което виждаме след и преди спалнята. Затова тя трябва да е организирано пространство, така че да е продължение на по-спокойната позиция на тялото, от която то идва или към която се насочва.

От друга страна всички полезни аксесоари трябва да са там. Затова етажерки, рафтове и чекмеджета, правилно вплетени в пространството, са чудесен помощник за всички ситуации в помещението.

Разбирайте новата баня като стая комплекс, която предлага пълно психифизиологическо изживяване, т.е. удоволствие за сетивата и тялото.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply