Skip to Content

Тенденциите при керамичните плочки за баня

В днешно време керамичните плочки са се превърнали в материал, най-вече ползван за декора на банята. Може да ви се струва, че те не могат да ви вдъхновят и любителите на своеобразния стил в интериора ще могат да си търсят други предложения за оформяне на стените в банята ви. Но все пак художниците и дизайнерите непрекъснато работят над това, да отклонят керамичните плочки в нова по-хубава светлина. В последните няколко години дизайнът на керамичните плочки се изменя толкова драстично, че ефектите, пораждани с тяхна помощ, поразяват фантазията.

 

Преди всичко, се е изменила тенденцията към промяната на формата на плочките. Днес най-модерните колекции предоставят плочки със съотношение 1:2 на страните и правоъгълници – 20/40 см или 25/45 см. С този формат плочките трябва да се лепят хоризонтално, така че да се създават широки, имащи обемен вид повърхности.

 

Керамичните плочки рефлектират на декора на банята ви. Най-добри за потапянето в спокойна и релаксираща атмосфера са тези плочки, чиято повърхност наподобява оризова хартия, метал и мрамор. Цветовете на тези симулакрумни плочки съответстват на изявените стилове минимализъм или хай-тек: мръснобели, сиви, пастелни и кремави. Но надали ли някой ще бъде съгласен да оформи своята баня със сиви или пастелни плочки от тавана чак до пода. Банята е помещение за комфортно и уютно усамотяване, а под това се подразбира спокойствие и хармония, но не унили тонове. Затова продълговатите плочки с неутралня си цвят служат единствено като правило, като притъпен фон за по-ярките цветови решеняи плочки.

 

Различните производители с по-различен начин изразяват проблясъците на цветовете.  Някои препоръчват в банята да се слагат цветни орнаменти, които се изразяват в няколко плочки – от които се изгражда едно голямо цветенце с височина 2м, например. Паното за стената от керамични плочки можете да подчертаете с бордюр или да използвате фоновите плочки, за да се изградите размитото акварелно изображение. Но в тази модна тенденция има един проблем. Ако при транспорта, поставянето или при експлоатацията се счупи даже и един елемент от паното за стената, за да се ревитализира рисунката, ще трябва да се поръчат плочки допълнително, а след това да се чака доставката.

Източник: http://toate-credite.com

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply