Skip to Content

Хидромасаж в банята – всичко, което трябва да знаете

09006  Хидромасажните вани вече не са лукс. Не се налага да отивате в близкия санаториум, хотел или СПА-център, за да си осигурите максимално СПА изживяване във вашата собствена баня. Да имаш вана в банята е супер, но да имаш хидромасажна вана, е несравнимо; благодарение на идеята за вана, която съчетава в себе си модерен дизайн, качествен материал и елегантно съчетание на къпане и масаж.

 На вашето внимание важните неща, които трябва да знаете за хидромасажа.

На първо място хидромасажът е процедура, базирана на терапевтичното използване на водата. Хидромасажната вана използва мощна струя, за да стимулира циркулацията на кръвта и лимфата. Това въздействие директно оказва ефект и спомага за почистването на зони,в които се е насъбрала течност, има задържане и дори целулит. Следващият здравословен ефект е засилването на кръвообръщението.

Хидромасажът има благотворен ефект върху работата на сърцето и кръвоносната система(естествено без да се прекалява). Хидромасажът може да се прилага при всички членове на семейството – малките деца с радост приемат процедурата, а възрастните усещат ясно благотворния ефект. Противопоказанията са за хора, които страдат от артрит, други болестни състояния като рани и възпаления също биха възпрепятствали масажа. Затова е препоръчителна консултацията с медицинско лице.

Хидромасажът се прави с температура на водата, която трябва да е много близка до температурата на човешкото тяло. да не пада под 33 и да не се качва над 37 градуса Целзий. Масажът не предполага използването на пянообразуващи препарати, но за сметка на това екстракти от лековити растения могат спокойно да се приложат за допълнителен арома ефект.

Към други предписания за употреба е времетраенето на една процедура, която не трябва да надвишава половин час.Иначе може да изпитате проблеми в мускулатурата или други нарушения в съдодвигателната система. Както не се плува след хранене, така не се прави и хидромасаж. Подходящият момент е малко преди лягане, но не бързайте след това да заспите, а релаксирайте мускулите и тялото си, за може да почувствате максимално здравословния ефект.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply