Skip to Content

Всички знаем, че кожата е най- големия отделителен орган, а високата температура и парата я изчистват от нечистотии, предизвикани по една или друга причина.

Кожата се поддържа най-добре чрез парни процедури. Тя се пречиства и става свежа и гладка. И ако искате да кожата си, може да го направите като монтирате  парна душ кабина в  банята си. Тя представлява хидромасажна кабина, която се предлагаа в комплект с парогенератор. При включването му кабината се изпълва с гореща пара. За допълнителни екстри може да добавите аромати, музика или хромотерапия.

Най-важен обаче е парогенераторът. Неговата мощност е около 3KW, а електрическото напрежение – 220V.  Разбира се, трябва да има температурен предпазител, който се активира при покачване на температурата над 60С и по този начин  парогенераторът се самоизключва. Системата се изключва автоматично при липса на вода.
Парната кабина трябва да разполага на всяка цена с панинк бутон, който при  натискане изключва генератора и вентилаторите се активират. Това е необходимо, за да се избегнат нежелани инциденти, в случай, че имате проблеми с кръвното налягане или сърцето.

Стандартните модели парни душ кабини са изработени от акрил с термоустойчиво стъкло. Във всички модели има хидромасажен панел с аеро и  хидро дюзи, подвижна душ слушалка и седалка.

Съвременните  технологии  непрекъснато се развиват и усъвършенстват, така че  всеки един иновационен модел има все повече  повече нови екстри и характеристики.  Ако до преди време аромотерапията и музиктаа в една душ кабина са се смятали за екстри, то към днешна дата тези характеристики са съвсем нормално нещо. Всички процеси днес се контролират от компютър и термоустойчиви сензорни екрани. Освен това, може да настроите парната душ кабина на индивидуален режим, който да бъде съобразен с вашата лична диета например. Програмата избирате сами и тя може да включва последоваелни  обливани струи с хроматични цветове, с различна  форма на водните струи и едновременно да слушате любимата си релаксираща музика.

Be the First!

Leave a Reply