Skip to Content

Оптимизира пространството и ремонти

Понякога, за да се опrelaxтимизира пространството, българинът прибягва до махането са стени или добавянето на такива. Когато започнем ремонт понякога се налага стените да се разбиват и за да се отопляват с един топлоизточник две стаи. Алтернативни са начините да се слеят терасите към стаите или коридора да се включи като част от стая. Нерядко терасите се трансформират в кухня и кухните в трапезарии или дори понякога в холове или бaня.

Децата порастват и започват да се нуждаят от отделни стаи, а българинът живее средно в жилище от 50-80 кв. м . Ако ви се налага да използвате допълнителна стая и не разполагате със свободна такава, може да съчетаете функциите на други две стаи в едно помещение. Най-лесно това може да бъде смесването на кухня и всекидневна в една стая. Така може да спестите време в придвижването, свързано със сервиране и отсервиране, а и почистването ще става по-лесно.

Маломерното жилищно пространство на кухнята трудно побира маса за четиричленно семейство, защото в някои апартаменти, кухнята е с наистина миниатюрни размери. Подходете креативно и потърсете съвети от специалистите. Те ще ви подскажат как с някои и други тънкости на интериора, мястото може да се окаже достатъчно. На първо място заменете старите, големи уреди със съвременни, компактни електроуреди за вграждане, плоска маса и високи столове. Така макар и в стил минимализъм в кухнята с кът за хранене може нищо да не липсва и тя да бъде не по-малко функционална и комфортна от всяка друга. На мястото на дървените шкафове, поставете такива от стъкло. Монтирайте дълбоки вградени шкафове, а в горното пространство на стените – масивни и устойчиви рафтове, които да издържат тежките домакински съдове.

Не бива да забравяте, че всекидневната е мястото, където семейството прекарва най-много време, тя е сърцето на дома. Колкото и важни да са практичността и удобството, не забравяйте, че мебелите и предметите са и за да красят, а съчетанието на цветовете изразяват бъдещата атмосфера, в която семейството ще се потопи.

 

Be the First!

Leave a Reply