Skip to Content

Баня с мозайка

 

2015FD11_1137_409.dng Използването на мозайка Ви позволява да създадете уникален интериор за Вашата баня в различни цветови комбинации.

 

 Мозайката се използва както като завършващ материал, така и като декорен елемент. Тя е била използвана още от древни времена, когато с нея са украсявани стените и подовете на обществени бани в древния Рим. И днес с мозайка се облицоват цели бани. С нея се украсяват мивки, огледала, душ кабини и дори вани. Разнообразието от цветове, текстури и материали позволява да създавате изключителни и сложни модели, които могат да бъдат сравнени само с произведения на изкуството – фантазията няма граници.

 

Но това разнообразие може да се превърне и в недостатък. При създаването на баня с мозайка е необходимо да се вземе под внимание правилната комбинация от цветове, за да доставя тя удоволствие и утеха, а не да дразни. За фасадите на шкафовете, колоните, ваната, тоалетната, мивката и т.н  по-добре да се използва един цвят. Ако искате да бъдат различни, трябва да са в перфектно съчетание.

 

При избора на мозайка е много важно да изберете правилния материал. Тя може да бъде от камък, мрамор, керамика или стъкло. Най-устойчиви на висока влажност, рязка смяна на температурата и на химикали са керамичната и стъклената мозайка. Тя ще украсяватт стените и пода на банята Ви за години напред.

 

Използването на мозайки с различни разцветки позволява да направите разграничаването на една просторна сбаня на функционални зони. Може да декорирате всяка повърхност в най-сложните фигури, да украсите заоблени зони и тесни пространства, които не могат да бъдат украсени с обичайните плочки.

 

Мозайката може да се използва и с декоративни плочки – така нищо няма да дразни очите.  Може да се положи на бордюрите и по този начин да раздели банята визуално на различни цветови зони.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply