Skip to Content

Нестандартни решения за облицовка на банята 2016

122ff Използването на керамични плочки, които имитират дърво, е тенденция, която навлезе в модерните дизайнерски проекти в еко-стил. В комбинация със снежнобелия санитарен фаян,с природните оттенъци на дървото изглеждат особено изразителни и ефектни.

Използването на водоустойчива декоративна мазилка е метод, който се предпочита при проектиране на баня. Получената повърхност може да има ретро изглед на бетон, състарен от годините експлоатация. В комбинация с модерен санитарен фаянс и аксесоари за баня, декорацията изглежда доста впечатляващо, съчетавайки бруталност и шик.

До не много отдавна използването на дървени повърхности в банята гарантирано водеше до повторянето на ремонт след 2-3 години. Съвременните антисептични разтвори и защитни покрития, обаче, позволяват използването на естествени материали, дори и в стаи с висока влажност.

Използването на естествен камък за облицовката на баня не е евтино удоволствие. Но в момента на пазара се предлагат продукти, ефективно имитиращи естествените суровини. Изкуственият камък изглежда почти неразличим от естественият, но в същото време е лишен от основните му недостатъци – голямото тегло, да не говорим за цената му.

Настилка от камъчета в банята е не само практичен, но и визуално атрактивен, оригинален и екологичен начин за облицоване на пода в стаята. Стъпвайки по тях, те оказват масажиращ ефект върху стъпалата на краката и тонизират различните области на тялото. Този интериор за баня не е само естетически, оригинален, уникален, но и здравословен и ще ви служи за години напред.

Кирпича е от значение не само за стила лофт. На пръв поглед суровата тухлената стена носи нотки на бруталност в дизайна на банята. В действителност, повърхността на тухлата и уплътненията й са третирани с всевъзможни консерванти и защитни спрейове. В комбинация с бяла и каменна повърхност кирпичът изглежда много впечатляващо.

promocii-namalenie-otstypki

 

Релефната декоративна мазилка или течните тапетиса опция за дизайн на стена в областта с най-малко влага. Той е подходящ за бани или бани с душ, облицовани с керамични или каменни плочи или мозайки.

Be the First!

Leave a Reply