Skip to Content

Обзавеждане за баня интериор

Банята е толкова важно помещение в дома, колкото и всички останали. Само че то изисква по-различни грижи, заради влагата, която се образува в него. Но въпреки това, ние искаме банята да е също толкова красиво обзаведена както и останалите помещения.

Съвременното обзавеждане за баня не само че е функционално, но и изключително много стилно и естетично. Трудно е да се избере подходящото обзавеждане, което трябва да е съобразено с личните ни нужди, предпочитания и стил.

Освен това то трябва да бъде здраво и лесно за почистване. Матираните плочки за баня с дървесна текстура и гранитогресът са отличен избор в това отношение. Те са лесни за почистване, тъй като по повърхността им не остават петна. Комбинацията от тъмни плочки с плочки със светли акценти е идеална, например.

Ако желаете да придадете по-романтичен и елегантен стил на банята си, може да изберете керамични гланцирани плочки или гранитогрес и да я обзаведете във винтидж или  минималистичен стил. За една модерна визия на банята  са подходящи бели и светло бежови нюанси. В комбинация с огледални повърхност, елементи от неръждаема стомана или геометрични мотиви ефектът е неверовтно красив. А за по-изискана атмосфера в помещението може да добавите антични мебели.

Източния стил винаги е бил вдъхновение за интериорните дизайнери и с него банята може да се превърне във наистина прекрасно и красиво помещение, което излъчва много топлина и уют. Заложете на  плочки в меки и топли цветове и ги съчетайте с елементи от  масивна дървесина. По този начин банята ви ще изглежда свежа и доста екзотична.

Ако пък желаете вашата баня да бъде бляскава в стил Холивуд, може да я превърнете в по-дръзка и авангардна като комбинирате ярки цветове като розово или червено със златисто и черно. Нека акцентът пада върху огледалото, което да бъде в голяма кръгла или квадратна форма, а рамката му да бъде светлинна. Ефектът ще бъде възхитителен.

Be the First!

Leave a Reply