Skip to Content

Тенденции за банята

Вашата баня е изцяло Ваш избор.Може би вече я имате, или правите проект да я изградите. Преди да започнете с него обаче, нека ви разкажем накратко какви са тенденциите днес.

Дали ще е ретро стил, или традиционна, банята винаги отразява начина ни на живот и предпочитанията. Ярките цветове са на мода в последните няколко години. Когато казваме ярки всъщност имаме в предвид зелено, оранжево, циклама, морско синьо, лилаво. Тези нюанси могат да се постигнат чрез боядисване или тапети. Може банята да се облепи с тематични плочки – море, цветя, акценти от природата.

Окачен таван в банята е другото модерно течение в обзавеждането. Все повече фирми на пазара предлагат разнообразни модели. Инвестицията наистина си заслужава, защото окаченият таван стои изключително добре в банята. Материалите, от които се прави, са влагоустойчиви и не предразполагат образуване на мухъл.

Дървената облицовка може да прикрие всеки недостатък в мокрото помещение на жилището. Зад нея умело се скриват стари плочки, дупки, неравности. Като за финал е добре да се избере и подходящ цвят, ако искате да се съчетае с цялостната идея в банята.

Декоративни пана от алуминий са хит сред обзавеждането на банята. Не се колебайте да заложите на тях в своя дом.

Различни нива в банята създават впечатление за простор. Ако имате вана, или искате да имате, предвидете мястото й да бъде на горното ниво. При наличие на две нива, използвайте мраморни плочи, като под стъпалата може да поставите осветление. Това допълнително дава уют и красота.

Стария тип баня заменете с такава в японски стил, за да сте в крак с модата днес. Използвайте типичните паравани от Япония, които ги има по нашите пазари. Малка ниска масичка при възможност ще бъде като акцент и ще дава наистина полъх от изтока. Живи цветя като бонсай или сансевиера са друг задължителен елемент от японския стил в банята.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply